06 - 50 50 39 47

Chinese kruiden

Binnen de TCM neemt het gebruik van Chinese kruiden een belangrijke plaats in. Ongeveer 70% van alle klachten wordt behandeld met kruidenformules. De Chinese kruidentherapie (ook wel kruidengeneeskunde of Chinese fytotherapie genoemd) is al vele duizenden jaren oud. Dat wil niet zeggen dat het geen moderne toepassingen kent. Tot op de dag van vandaag wordt er in China nog steeds onderzoek gedaan naar de toepassing van Chinese kruiden en kruidenpreparaten.

Alles wat voorkomt in de natuur heeft, of liever gezegd is, energie. Alle planten, kruiden en voedingsmiddelen hebben hun eigen energie. Je merkt zelf dat het verschil maakt of je rauwkost eet of stamppot, pepermunt of gember.

Alle kruiden zijn in te delen naar energetica. Ze zijn heet, warm, koel of koud. Hierdoor heeft een kruid dus een verwarmende of verkoelende werking op het lichaam. Wanneer iemand een ontsteking heeft of koorts wil je warmte afvoeren. Dan worden er dus koude of koele kruiden ingezet. Daarnaast hebben ze een smaak. Zoet, scherp, zout, zuur of bitter. De smaak zorgt voor een bepaalde richting/beweging in het lichaam. De scherpe smaak spreidt en stuurt de energie naar buiten. Een zure smaak geeft de tegengestelde beweging en trekt juist samen.

Dit kan goed worden gebruikt bij diarree, veel zweten of incontinentie. Hierdoor wordt het ongecontroleerde uitscheiden geremd. Kruiden werken ook rechtstreeks in op diverse organen en weefsels.

Zoals elk acupunctuurpunt een specifieke werking heeft in de energiebalans, zo heeft ook elk kruid of voedingsmiddel invloed op onze energie. Kruiden worden ingenomen in de vorm van thee, poeder of tabletten en versterken direct het betrokken systeem.

In de meeste gevallen bestaat de formule uit meerdere Chinese kruiden die in combinatie elkaars werking versterken en eventuele nadelen, zoals moeilijk te verteren, opheffen.

Benodigde kruidenformules worden door ons besteld bij een speciale apotheek en rechtstreeks naar uw huisadres verzonden. Door de kruiden gedurende een periode dagelijks in te nemen, wordt het natuurlijkevenwicht binnen het lichaam hersteld.

U kunt in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een Chinese kruidenbehandeling.

MEER INFORMATIE OF

Een afspraak maken?

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR