06 - 50 50 39 47

Behandeling van gewrichtsklachten met acupunctuur

De behandeling van gewrichtsklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“Dit is een zeer brede categorie aan klachten. Hieronder vallen namelijk zowel de spier- en peesproblemen – zoals een tenniselleboog en een stijve onderrug – als gewrichtsontstekingen bijvoorbeeld door een reumatische aandoening als fibromyalgie en reumatoïde artritis.”


Mogelijke oorzaken voor gewrichtsklachten volgens de Chinese geneeswijze

“De oorzaken van deze klachten zijn legio. Zo kan een stijve nek acuut ontstaan na het op de tocht zitten. In dat geval is er sprake van een invasie van wind koude in de spieren. Bij reuma zijn ook vaak weersinvloeden betrokken. Zo reageert de ene soort reuma juist goed op warmte en de ander juist op kou. In een klassieke tekst (Jin Gui Yao Luo) die al meer dan 1800 jaar oud is worden reumatische klachten al beschreven.”


Kom ik van mijn gewrichtsklachten door acupunctuur af?

Acute klachten reageren vaak heel goed op behandeling met acupunctuur en Tuina. Door de stagnaties op te lossen, verdwijnen de klachten vaak al na een paar behandelingen. Wanneer het om meer chronische klachten gaat, wordt er meestal een combinatie met Chinese kruiden gemaakt en neemt de behandeling meer tijd in beslag.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van gewrichtsklachten kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR