06 - 50 50 39 47

Acupunctuur bij Ademhalingsklachten

De behandeling van ademhalingsklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

In Nederland heeft ongeveer 2% COPD en 5% van de inwoners last van astma. Veel klachten ontstaan doordat de lucht niet vrij door de luchtwegen (bronchiën) kan stromen. Dit kan komen omdat de luchtwegen vernauwd zijn of omdat slijm de vrije doorgang belemmert. Opvallend aan deze klacht is dat het in alle leeftijdscategorieën voor kan komen. Het geven van Acupunctuur bij ademhalingsklachten kan in veel gevallen uitkomst bieden.


Mogelijke oorzaken voor ademhalingsklachten volgens de Chinese geneeswijze
Al eeuwen lang geven de Chinezen aan dat er een relatie is tussen de long, dikke darm en huid. Hierdoor wordt vaak bij mensen met longklachten ook huidproblemen of darmklachten gevonden. In het geval van astma is vaak de Wei Qi (afweer Qi) betrokken. Door een overreactie van dit systeem op invloeden van buiten af worden de luchtwegen afgekneld.

Kom ik door acupunctuur van mijn ademhalingsklachten af?
Tijdens het eerste consult wordt samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. De behandeling is gericht op het verhogen van de algehele weerstand, het doen ontspannen van de luchtwegen en de borstkas en het verminderen van de slijmproductie. Over het algemeen zijn door middel van acupunctuur en Chinese kruiden de ademhalingsproblemen effectief te beïnvloeden.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor een behandeling met Acupunctuur bij ademhalingsklachten kunt u in de praktijken in  Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR