06 - 50 50 39 47

Chinese kruiden

Tuina massage is één van de vier soorten klassieke massage die de Chinese geneeskunde kent en is al meer dan 2000 jaar oud. Tuina massage wordt toegepast op basis van een vooraf gestelde TCM-diagnose en is daardoor een massagevorm die veelal wordt toegepast door artsen. De naam Tuina is opgebouwd uit twee karakters 推 “Tui” wat “duwen” betekent en 拏 of 拿 dat beide voor “Na” staat en “grijpen” betekent.

 

De behandeling

Aan de hand van de Chinese diagnose die tijdens de eerste behandeling wordt gesteld, wordt een keuze gemaakt uit de grote verscheidenheid aan behandeltechnieken. Enkele voorbeelden van deze technieken zijn: vegen, wrijven, kneden, drukken, vibreren en passieve bewegingen. Door middel van deze behandelmethode wordt de weerstand van het lichaam versterkt en worden pathogene factoren verdreven.

Werking van Tuina massage

Tuina kan worden toegepast om:

  • stagnaties in de meridianen en de collateralen op te heffen
  • de vrije stroom van energie en bloed te reguleren
  • de dynamische balans tussen Yin en Yang te handhaven of te herstellen
  • pathogene factoren te verwijderen
  • de lichaamsweerstand te versterken

In de praktijk houdt dit in dat Tuina vaak wordt ingezet bij klachten van het bewegingsapparaat. Probleemgebieden die hiermee behandeld worden zijn: de wervelkolom, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten maar ook bijvoorbeeld problemen rond de menstruatie.

U kunt in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een Tuina behandeling.

MEER INFORMATIE OF

Een afspraak maken?

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR