06 - 50 50 39 47

Acupunctuur bij IVF en onvruchtbaarheid

Vruchtbaarheidsproblemen bij kinderwens ondersteunen met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

Uit onderzoeken in Zweden en Groot-Brittannië blijkt dat ongeveer 10% van de stellen met een zwangerschapswens problemen hebben met de vruchtbaarheid. Bij 33% van de koppels met een kinderwens werden er problemen bij de man geconstateerd. Bij een even grote groep lagen de problemen bij de vrouw. In de andere gevallen was er sprake van een combinatie van beide. Oorzaken kunnen onder andere zijn een slechte kwaliteit van het sperma, anovulatie en eileiderproblemen. De inzet van Acupunctuur bij IVF en onvruchtbaarheid kan mogelijk een uitkomst bij bieden.

 

Mogelijke oorzaken voor vruchtbaarheidsproblemen volgens de Chinese geneeswijze
Bij veel mannen is de oorzaak van een slechte kwaliteit van het sperma terug te voeren op een damp hitte beeld. Een andere mogelijkheid is dat door uitputting of overwerkt zijn nier Yin en nier Yang worden uitgeput. Bij de vrouw is het aantal oorzaken veel uitgebreider. Zo kan het met stagnatie van bloed te maken hebben. In dat geval is er vaak donker bloed of zijn er bloedstolsels tijdens de menstruatie. Ook is het mogelijk dat er een tekort aan bloed in de baarmoeder aanwezig is. Hierdoor kan de foetus niet goed genoeg worden gevoed en is een volledige zwangerschap niet mogelijk.

Kan acupunctuur en Chinese kruiden mij helpen bij vruchtbaarheidsproblemen?
Tijdens het eerste consult wordt samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. De afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat acupunctuur en Chinese kruiden een gunstig effect hebben op de vruchtbaarheid. Daarnaast kan acupunctuur bij IVF en onvruchtbaarheid worden ingezet te ondersteuning.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de ondersteuning van vruchtbaarheidsproblemen bij kinderwens kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle een afspraak maken. Manuela Werz is van de therapeuten van Acupunctuur Oost het meest gespecialiseerd op dit gebied. Momenteel werkt zij alleen vanuit de praktijk in Zwolle. Er is ook meer informatie te vinden over vruchtbaarheidsproblemen op de website van Acupunctuur4vrouwen.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR