06 - 50 50 39 47

Acupunctuur bij blaasklachten

De behandeling van blaasontsteking met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

Blaasontsteking is een klacht die veel vaker bij vrouwen dan bij mannen voor komt. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de urethra (plasbuis) van een vrouw veel korter is dan bij een man. Hierdoor kunnen bacteriën veel makkelijker en sneller de blaas bereiken en problemen veroorzaken.

 

Mogelijke oorzaken voor blaasontsteking volgens de Chinese geneeswijze
Hitte in de blaas kan Chinees gezien een oorzaak zijn van de klachten. Dit gaat meestal gepaard met donkerkleurige urine die sterk ruikt. Daarnaast kan er een brandend gevoel zijn tijdens plassen en soms een bittere smaak in de mond. Een andere mogelijkheid is dat er steentjes of gruis in de urine zit. Dit geeft plots stoppen met plassen, pijn onder de ribben en soms bloed in de urine.

Kom ik door acupunctuur van mijn blaasontsteking af?
Tijdens het eerste consult wordt samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. Aan de hand van de diagnose kan een inschatting worden gemaakt van het te verwachten resultaat. De afgelopen jaren zijn er vrij veel mensen met blaasontsteking in de praktijk gekomen. In de meeste gevallen heeft het inzetten van acupunctuur en Chinese kruiden tot een goed resultaat geleid.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van blaasontsteking kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

 

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR