06 - 50 50 39 47

Acupunctuur en slapeloosheid

Behandeling van slapeloosheid met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“In Nederland heeft ongeveer 30% van de inwoners ooit in zijn leven last van slapeloosheidklachten. Daarnaast is er een groep van 10% die deze klachten chronisch heeft. Onder slapeloosheid worden een aantal verschillende problemen verstaan zoals het moeilijk inslaapvallen, ’s nachts wakker worden, ’s morgens vroeg wakker worden en door dromen verstoorde slaap. Deze klachten worden vanuit de Westerse geneeskunde verklaard vanuit oorzaken als stress, veel piekeren en oververmoeidheid.”


Mogelijke oorzaken voor slapeloosheid volgens de Chinese geneeswijze

“Volgens de Chinese geneeswijze kunnen deze klachten ook ontstaan door uiteenlopende oorzaken. Om een goede nachtrust te hebben is het Chinees gezien van belang dat de geest rustig is voor en tijdens het slapen. Door te veel hitte in het lichaam kan deze rust verstoort worden en kan onrustig slapen of veel dromen ontstaan. Een andere mogelijkheid is een Yin leegte waardoor de geest geen goede plek vindt om tot rust te komen en iemand steeds wakker wordt. Dit soort slaapproblemen komen vaak voor bij vrouwen in de overgang of er na.”


Kom ik met behulp van acupunctuur van mijn slapeloosheid af?
Tijdens het eerste consult wordt samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. Door middel van acupunctuur en Chinese kruiden kan er gewerkt worden aan het herstellen van de balans. Indien de klachten nog maar kort bestaan zal de behandeling in de meeste gevallen minder tijd in beslag nemen dan wanneer de slaapproblemen al jaren aanwezig zijn.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van slapeloosheid kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR