06 - 50 50 39 47

Acupunctuur en hooikoorts

De behandeling van hooikoorts met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

Hooikoorts komt steeds meer voor. Sommige mensen kennen dit al van jongs af aan, bij anderen ontstaat dit pas op latere leeftijd. Hooikoorts wordt veroorzaakt door een te heftige reactie van het lichaam op stuifmeel (pollen) van planten, grassen of bomen. Hierdoor treedt ontsteking van het neusslijmvlies op. De klachten zijn aanwezig tijdens de bloei van de planten, grassen en/of bomen.

 

Mogelijke oorzaken voor hooikoortsklachten volgens de Chinese geneeswijze

Van oudsher gaf de Chinese geneeswijze als mogelijkheid voor het ontstaan van deze klacht aan dat het door een invasie van weersinvloeden ontstaat. Deze weersinvloeden geven als eerste een reactie in de longen. De longen zijn volgens de Chinese geneeswijze het orgaan dat voor een groot deel van de weerstand zorgt. Wanneer deze functie hyperactief is, zal het lichaam onschuldige stoffen aanzien voor vijanden en een afweer reactie in gang zetten. Deze eigenlijk onnodig reactie veroorzaakt de fysieke klachten die bij hooikoorts zijn waar te nemen.

 

Kom ik met behulp van acupunctuur van mijn hooikoortsklachten af?
Tijdens het eerste consult wordt er samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. Tijdens een aanval van hooikoorts is de behandeling met name gericht op het verminderen van de symptomen zoals rode jeukende ogen, een loopneus, niezen en een zere keel. Wanneer u echter wilt proberen te voorkomen het volgende voorjaar weer klachten te hebben, moet de behandeling al in de winterperiode starten. In deze tijd wordt er niet gewerkt aan de symptomen maar aan de onderliggende oorzaak van de klachten zodat deze tijdens het volgende hooikoortsseizoen minder hevig of mogelijk zelfs geheel afwezig zijn.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van hooikoorts kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR