06 - 50 50 39 47

Acupunctuur en stress

De behandeling van stress met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“Stress, wie in Nederland kent het niet? Presteren op het werk of tijdens de studie. Verwachtingen vanuit de naaste omgeving of familie en daarnaast nog sport en andere hobby’s. Zolang er maar een goede balans is tussen stress en ontspanning is dit geen probleem. Wanneer deze stressvolle periodes echter te lang blijven aanhouden of voortdurend aanwezig zijn, is de kans groot dat dit problemen gaat opleveren.”


Mogelijke oorzaken voor stressklachten volgens de Chinese geneeswijze

“Eén van de meest voorkomende oorzaken van stress is lever Qi stagnatie. De lever heeft, als één van zijn functies, de taak om de energie vrij door het lichaam te laten stromen. Wanneer deze functie niet goed meer kan worden uitgevoerd, kunnen de volgende symptomen ontstaan: irritatie, misselijkheid, drukken gevoel onder de ribben, onrustigheid, spanning in de nek en boven op de schouder.”


Kom ik door acupunctuur van mijn stressklachten af?
Door langdurige stress raakt het energiesysteem ontregeld. Hierdoor bent u niet meer in staat optimaal te functioneren. De acupunctuur is er op gericht om deze balans weer terug te brengen zodat u weer in staat bent om overbodige spanning los te laten en met een heldere blik naar uw situatie te kijken. Hierdoor kunt u uw leefomstandigheden aanpassen teneinde niet weer in dezelfde situatie te belanden.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van stressklachten kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR