06 - 50 50 39 47

Acupunctuur en vermoeidheid

De behandeling van vermoeidheid met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“In Nederland komt ongeveer 9% van de inwoners jaarlijks bij de huisarts met vermoeidheidsklachten. Bij een deel van deze mensen zijn de klachten te verklaren vanuit de aanwezigheid van een burnout, langdurige ziekte of een buitensporige levenswijze. Maar er is ook een grote groep waarbij er niet echt een oorzaak aangewezen kan worden.”


Mogelijke oorzaken van vermoeidheid volgens de Chinese geneeswijze

“Binnen de Chinese geneeswijze wordt een zeer grote verscheidenheid aan mogelijkheden aangeven. Zo kan vermoeidheid ontstaan door het niet geheel herstellen van de ziekte van pfeiffer of door een verzwakking van het maag-milt systeem waardoor het lichaam niet genoeg nieuwe energie kan genereren.”


Kom ik door acupunctuur van mijn vermoeidheidsklachten af?
Tijdens het eerste consult wordt samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. Hoe langer de klachten al aanwezig zijn hoe langer de behandeling meestal in beslag neemt. In veel gevallen is het verstandig om naast de acupunctuur ook gebruik te maken van Chinese kruiden.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van vermoeidheidsklachten kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR