06 - 50 50 39 47

Behandeling van menstruatie klachten met acupunctuur

Behandeling van menstruatie klachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“In Nederland ondervindt ongeveer 60% van de vrouwen klachten tijdens de menstruatieperiode. In sommige gevallen is het alleen maar sprake van wat sneller ge├»rriteerd zijn 1 of 2 dagen voor de menstruatie of een wat ongemakkelijk gevoel in de onderbuik. Maar er zijn ook veel vrouwen waarbij de klachten al rond de ovulatie beginnen en zo heftig zijn dat ze bijna niet meer normaal kunnen functioneren. Deze klachten kunnen bestaan uit pijn in de onderbuik, rugklachten, irritatie, pijnlijke gezwollen borsten, vermoeidheid en hoofdpijn. De behandeling van menstruatie klachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden geeft in situaties vermindering van de klachten.”


Mogelijke oorzaken van menstruatie klachten volgens de Chinese geneeswijze

Zowel voor als tijdens de menstruatie treden er grote veranderingen op in het lichaam. Westers gezien wordt dit voor een groot deel veroorzaakt door veranderingen in de hormoonhuishouding. De Chinese geneeswijze beschrijft al in de Jin Gui Yao Luo (200 n. Chr) een groot aantal menstruatieklachten. Dit geeft aan dat bijna 2000 jaar gelden menstruatieklachten in China al behandeld werden met acupunctuur en Chinese kruiden. Enkel oorzaken die gemoed worden zijn het niet goed stromen van Qi (energie) of bloed of hitte of koude die in het lichaam zit.

Kom ik van mijn menstruatieklachten af door acupunctuur?
Veel vrouwen in het Westen vinden het zo normaal dat ze klachten hebben voor of tijdens de menstruatie hoewel dit niet het geval is. Tijdens het eerste consult wordt samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. Al naargelang de oorzaak wordt u een voorstel gedaan voor de behandeling. De behandeling kan bestaan uit acupunctuur, Chinese kruiden of Tuina. In de meeste gevallen nemen de menstruatieklachten aanzienlijk af of verdwijnen geheel.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van menstruatieklachten kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR