06 - 50 50 39 47

Acupunctuur bij afvallen

Acupunctuur en afvallen

Circa 30% van de Nederlanders heeft last van overgewicht en dit aantal neemt in hoog tempo toe. Door de consumptie van veel ongezonde en zogenaamd “gezonde” voedingsmiddelen is ons lichaam verstopt geraakt met vet, suikers en chemicaliën waardoor het spijsverteringssysteem uit balans raakt. Verschillende diëten, waar je snel van afvalt, blijken achteraf slecht voor de gezondheid. Bovendien blijkt dat zodra met het dieet wordt gestopt het verloren gewicht snel terug komt.


Specifieke visie op overgewicht en afvallen

De Chinese geneeswijze heeft een geheel eigen kijk op gezondheid en ook op het probleem van overgewicht en het daarbij behorende afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen de persoonlijke energiebalans. Een acupuncturist zal proberen te achterhalen of de energiesystemen in het lichaam – en dus de organen – goed op elkaar zijn afgestemd en op de goede manier “samenwerken”. Om de juiste diagnose te kunnen stellen, worden vragen gesteld over eetlust, eetpatroon, ontlasting en eerdere afslankpogingen, maar ook over weerstand en algemeen welzijn.

Wat doet acupunctuur?
Acupunctuur houdt meer in dan alleen het zetten van naalden. Het kijkt naar het lichaam dat uit balans is en zoekt uit wat maakt dat iemand teveel eet. Is er sprake van weinig eten en toch veel aankomen? Of wordt gegeten uit onrust, stress of vanwege een voortdurend hongergevoel? Met acupunctuur kunnen deze problemen worden aangepakt zodat het lijf, de geest en het spijsverteringssysteem terug in balans komen. Hierdoor valt het af en heeft het minder behoefte aan (ongezond) voedsel.

Verwacht niet dat acupunctuur het lichaam in korte tijd van de overtollige kilo’s bevrijdt. Ze kwamen er immers ook niet binnen een paar weken aan. Het is belangrijk opnieuw gezond te leren eten zodat het lichaam en het spijsverteringssysteem ook na het beëindigen van de acupunctuurbehandelingen in balans blijven.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van overgewicht kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR