06 - 50 50 39 47

Niels Klavers

Na de middelbare agrarische school ben ik Fysiotherapie gaan studeren in Enschede. Sinds 2001 ben ik werkzaam als fysiotherapeut.

In 2006 ben ik na een opleiding van drie jaar afgestudeerd als acupuncturist aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere stage gelopen in een TCM ziekenhuis in Qing Dao (China).

In 2008 heb ik de studie Chinese kruiden afgerond en ben vervolgens begonnen aan de Tuina (Chinese massage) opleiding. Met het afsluiten van mijn Tuina opleiding in 2009 kreeg ik de mogelijkheid om alle drie de pijlers van de TCM te gebruiken tijdens de behandelingen. Dit biedt een enorme verscheidenheid aan behandelmogelijkheden.

Begin 2009 was er een unieke mogelijkheid om deels in Nederland en deels aan de universiteit in Jinan (China) twee klassieke geschriften te bestuderen. Het eerste geschrift de Shang Han Lun beschrijft hoe klimaatfactoren invloed kunnen hebben op de gezondheid. Het tweede klassieke geschrift, de Jin Gui Yao Luo, legt uit hoe een diagnose gesteld moet worden bij een grote verscheidenheid aan klachten en beschrijft de behandeling met Chinese kruiden. In oktober 2010 ben ik in China geslaagd voor mijn eindexamen in beide klassieke teksten.

In 2009 ben ik gevraagd om Tuina les te komen geven aan de opleiding van Qing Bai. Na hier een aantal jaren les te hebben gegeven, waarin ik geprobeerd hebt het onderwijs beter te laten aansluiten op de praktijk, heb ik besloten dat de wijze van lesgeven bij Qing Bai niet bij mijn onderwijsvisie past.

Sinds 2013 ben ik verbonden aan de Academie voor Chinese geneeswijze Bo Yi. Dit is een jonge academie waar veel geïnvesteerd wordt in het verbeteren van het TCM onderwijs met name door een directe koppeling van de theorie aan de praktijk.

In 2015 heb ik aan de universiteit van Amsterdam de opleiding didactiek voor HBO docenten gevolgd om mijn capaciteiten als docent verder te ontwikkelen.

De afgelopen paar jaar heb ik lessen/seminars gevolgd bij een aantal topdocenten uit China (Prof Fu Yanling en Greta Young (Chinese kruiden), dr. Mao Degang (Tuina) en prof. Shan (acupunctuur)).

Werkzaam in vestigingen:

Gegevens:

E: niels@acupunctuur-oost.nl
T: 06 – 50 50 39 47
AGB-code zorgverlener: 90-040269
AGB-code praktijk: 90-18700
K.v.K.: 08199440000
Lid: NVA

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR