06 - 50 50 39 47

Behandeling van darmklachten met acupunctuur

Behandeling van darmklachten met acupunctuur en of Chinese kruiden.

In Nederland heeft een behoorlijk aantal inwoners last van darmklachten. Deze klachten kunnen zeer verschillend zijn. Constipatie of obstipatie is voor veel mensen een reden om dagelijks laxeermiddelen te gebruiken om van het opgeblazen en pijnlijke gevoel in de buik af te komen. Andere veel voorkomende klachten zijn Irritable Bowel Syndrome of de ziekte van Crohn. Behandeling van darmklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden kan in veel situaties een uitkomst bieden.


Mogelijke oorzaken van darmklachten volgens de Chinese geneeswijze
Volgens de Chinese geneeswijze is hitte in de darmen of uitputting van de vloeistoffen een oorzaak van darmklachten. Wanneer er te veel hitte in de darmen is, zal dit de stoelgang uitdrogen waardoor het zeer moeilijk door de darmen kan bewegen. Door de hitte te verminderen met behulp van acupunctuur en Chinese kruiden herstelt de balans in de darmen en zullen de klachten verdwijnen. Irritable Bowel Syndrome wordt Westers gezien meestal veroorzaakt door stress. De Chinese geneeswijze beschrijft dat door spanning de Qi (energie) gestagneerd raakt. Hierdoor is het spijsverteringsstelsel niet instaat om het voedsel goed om te zetten en gaat het te snel door de darmen.

Kom ik van mijn darmklachten door acupunctuur af?
Tijdens het eerste consult wordt er samen met u onderzocht wat volgens de Chinese geneeswijze de oorzaak van uw klachten is. Naast de hierboven beschreven voorbeelden zijn er nog een aantal. Al naargelang de oorzaak wordt u een voorstel gedaan voor de behandeling. De behandeling kan bestaan uit acupunctuur en/of Chinese kruiden. Het voordeel van kruiden bij darmklachten is dat er van binnenuit aan de klachten wordt gewerkt. In veel gevallen geeft behandeling van darmklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden een duidelijke afname van de klachten.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van darmklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep enĀ  Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR