06 - 50 50 39 47

Acupunctuur bij hielspoor

Wat is hielspoor?
Onder hielspoor wordt verkalking onder de hiel verstaan. Deze verkalking zit bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Deze verkalking geeft echter in veel gevallen geen klachten. Echter wanneer de verkalking leidt tot een ontsteking of irritatie van het peesblad dan kan dit zodanige pijnklachten geven dat de persoon zelfs beperkt wordt in zijn dagelijkse activiteiten.

Wat zijn de verschijnselen bij hielspoorklachten?
Een hielspoor geeft een heftige, nauwkeurig aan te duiden, felle, scherpe pijn onder de voet (tegen uw hiel aan) met name tijdens staan of lopen. In rust verdwijnt de pijn vrijwel direct.

Hielspoor geeft pijnklachten bij:

  • staan en lopen,
  • opstaan in de ochtend en na langdurig zitten,
  • bij het begin van een training, bijvoorbeeld bij de warming up,
  • soms bij het lopen met blote voeten op een harde ondergrond,
  • het op de zere plek onder de hiel drukken,
  • ‘s nachts kan de pijn nazeuren.

Acupunctuur en hielspoor
Acupunctuur is een complementaire behandeling bij hielspoor. Vaak al na twee behandelingen vermindert de pijn en na de derde behandeling kan iemand alweer beter lopen. Ook wordt een acupunctuurbehandeling vaak minder pijnlijk dan shockwave ervaren.

De behandeling bestaat uit het plaatsen van enkele zeer dunne steriele naaldjes op de plek van de hielspoor en op acupunctuurpunten op het onderbeen, de enkel en voet. Soms wordt ook de rug en bil regio mee behandeld met Tuina (Chinese massage).

Door acupunctuur wordt de doorbloeding en energiecirculatie gestimuleerd in het aangedane gebied waardoor het lichaam de hielspoor opruimt en de pijn vermindert

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR