06 - 50 50 39 47

Acupunctuur en Fibromyalgie

Behandeling van fibromyalgie met acupunctuur, Chinese kruiden en Tuina

In Nederland heeft 1 tot 2% van de inwoners last van fibromyalgie. Over de oorzaak van fibromyalgie is nog veel onduidelijk. Eén van de uitkomsten van de onderzoeken is dat weefselherstel bij deze groep mensen langzamer gaat. Veel mensen met fibromyalgie hebben al een heel traject afgelegd voordat een diagnose kan worden gesteld. Deze wordt gesteld aan de hand van een lijst met 18 drukpunten verdeeld over het hele lichaam. Van deze 18 punten moeten minimaal 11 punten pijnlijk zijn over een tijd van meer dan 3 maand.

 

Mogelijke oorzaken voor fibromyalgie volgens de Chinese geneeswijze

Vanuit de Chinese geneeswijze worden verschillende oorzaken voor het ontstaan van fibromyalgie aangegeven. Eén van de mogelijkheden is dat kou en damp de oppervlakte stagneren. Hierbij zie je veelal dat de klachten toenemen wanneer het koud en vochtig weer is. Deze groep mensen kan vaak al voelen aan de klachten dat het weer gaat veranderen. Een andere mogelijkheid is dat er een stagnatie is van Qi (energie). Dit kenmerkt zich door toename van de klachten door stress of spanning, sneller geïrriteerd zijn en bij vrouwen klachten rond de menstruatie. Naast deze twee patronen zijn er nog een aantal patronen met andere klachten.

 

Kom ik door acupunctuur van mijn fibromyalgie af?
Tijdens het eerste consult wordt samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. Aan de hand van deze Chinese diagnose wordt overlegd welke behandelmethode het best bij u past: acupunctuur, Chinese kruiden, Tuina (Chinese massage) of een combinatie er van. Binnen mijn praktijk heb ik goede ervaringen met het behandelen van fibromyalgie. Bij de meeste mensen nemen de klachten aanzienlijk af waardoor ze hun dagelijkse activiteiten weer beter kunnen uitvoeren.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van fibromyalgie kunt u terecht in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR