06 - 50 50 39 47

Acupunctuur en overgangsklachten

De behandeling van overgangsklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“De meeste vrouwen raken tussen hun 48e en 55e levensjaar in de overgang. Het stoppen van de menstruatie brengt grote lichamelijke en geestelijke veranderingen met zich mee doordat de hormoonhuishouding flink op zijn kop wordt gezet. Dit hoeft geen klachten te geven maar bij veel vrouwen gaat de overgang niet zonder symptomen voorbij. Het meest bekende verschijnsel van de overgang zijn wel de opvliegers. Daarnaast zijn nog veel meer klachten bekend zoals slapeloosheid, transpiratie, hoofdpijn of angstgevoelens.”


Mogelijke oorzaken voor overgangsklachten volgens de Chinese geneeswijze

Er zijn Chinees gezien verschillende oorzaken voor het ontstaan van klachten tijdens de overgang. Een mogelijkheid is nier Yin leegte. Door het verstrijken van de jaren neemt de hoeveelheid nier Yin af. Dit kan naast bovenstaande klachten nachtzweten, ’s nachts warme voeten in bed, droge mond, droge huid en droog haar veroorzaken. Een andere mogelijke oorzaak is dat de nierenergie en het hart niet in balans zijn. Dit kenmerkt zich door: hartkloppingen, slapeloosheid, rusteloosheid, slecht geheugen en een warm bovenlichaam met steenkoude voeten. 


Kom ik door acupunctuur van mijn overgangsklachten af?
Tijdens het eerste consult wordt er samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. In veel gevallen is er door middel van acupunctuur of Chinese kruiden te werken aan herstel van deze disbalans. Hierdoor zullen de opvliegers afnemen en andere bijgaande klachten langzaamaan verdwijnen.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van overgangsklachten kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR