06 - 50 50 39 47

Behandeling van hoofdpijn met acupunctuur

Behandeling van hoofdpijn met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

In Nederland heeft ongeveer 29% van de inwoners minimaal één keer per twee weken hoofdpijnklachten. Hiermee zijn hoofdpijnklachten één van de meest voorkomende klachten in Nederland. De bekendste soorten zijn spanningshoofdpijn en migraine. In veel situaties geeft de behandeling hoofdpijn met acupunctuur en/of Chinese kruiden een duidelijke afname van de klachten. Of de klachten verdwijnen geheel.

 

Mogelijke oorzaken voor hoofdpijnklachten volgens de Chinese geneeswijze
De Chinese geneeswijze kent maar liefst 64 oorzaken van hoofdpijn. Hoofdpijn kan onder andere ontstaan door weersinvloeden. Als iemand lang op de tocht zit, kan dit hoofdpijn veroorzaken. In de meeste gevallen zit deze hoofdpijn achter op het hoofd en kunnen de nekspieren ook opspelen. Een ander voorbeeld is hoofdpijn veroorzaakt door vermoeidheid. Dit geeft een doffe hoofdpijn die verbetert door rust en liggen. Migraine kan veroorzaakt worden door het te veel stijgen van de energie. Symptomen kunnen zijn: misselijkheid, bonzende pijn, licht flitsen, duizeligheid.

Kom ik van mijn hoofdpijnklachten door acupunctuur af?
Tijdens het eerste consult wordt er samen met u onderzocht wat volgens de Chinese geneeswijze de oorzaak van uw klachten is. Afhankelijk van de oorzaak wordt u een voorstel gedaan voor de behandeling. Deze kan bestaan uit acupunctuur, Chinese kruiden en/of Tuina. Ook kan op basis van de oorzaak van de hoofdpijn en de duur dat de klachten al aanwezig zijn een globale inschatting gemaakt worden van de hoeveelheid behandelingen die er nodig zijn. De behandeling hoofdpijn met acupunctuur geeft in veel situaties een  duidelijke afname van de klachten.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de Behandeling hoofdpijn met acupunctuur en Chinese kruiden kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR