06 - 50 50 39 47

Acupunctuur en maagklachten

De behandeling van maagklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“Een opgeblazen gevoel na het eten, zuurbranden, misselijkheid of bijna geen voedsel kunnen verdragen. Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn maag. Alleen wanneer dit voortdurend optreedt, wordt het echt een probleem.”


Mogelijke oorzaken voor maagklachten volgens de Chinese geneeswijze

“De oorzaken voor deze klachten lopen sterkt uit een. Zo kan voedselstagnatie in de maag er voor zorgen dat na het eten een opgeblazen gevoel ontstaat. Of dat de eetlust in zijn geheel afneemt. Misselijkheid kan worden veroorzaakt door maag Qi die stijgt. Dit is een probleem dat vaak tijdens de zwangerschap optreedt. Een andere mogelijkheid is dat er kou in de maag is door bijvoorbeeld te veel koud en rauw voedsel waardoor de maag niet meer instaat is om het voedsel op een goede manier te verwerken.”


Kom ik door acupunctuur van mijn maagklachten af?

Tijdens het eerste consult wordt er samen met u onderzocht wat de oorzaak van uw klachten is volgens de Chinese geneeswijze. Een voordeel van maagklachten is dat ze direct te behandelen zijn met Chinese kruiden doordat de kruiden na het gebruik in de maag belanden. Over het algemeen reageren maagklachten goed op behandeling met Chinese kruiden en acupunctuur.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van maagklachten kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR