06 - 50 50 39 47

Behandeling van pijn met acupunctuur

De behandeling van pijn met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

“Pijnklachten bestrijken een heel breed gebied. Het kan hierbij gaan om gewrichts- en spierklachten maar het betreft ook pijn rond om de menstruatie, hoofdpijn of maag- en darmklachten. Wanneer pijnklachten langere tijd aanwezig zijn, kunnen ze het dagelijks functioneren aanzienlijk verstoren. Ook is het mogelijk dat bepaalde activiteiten niet meer mogelijk zijn doordat langdurige pijn veel energie verbruikt en de persoon vermoeid raakt.”


Mogelijke oorzaken voor pijn volgens de Chinese geneeswijze

“Een oud Chinees gezegde is “Tōng Zē Tòng, Tōng Zē Bú Tōng” wat vrij vertaald betekent dat wanneer er geen doorstroming is er pijn zal zijn. En wanneer er wel doorstroming is er geen pijn zal zijn. Met deze doorstroming wordt geduid op de doorstroming van Qi en bloed. Als deze doorstroming op wat voor manier ook geblokkeerd wordt, veroorzaakt dit pijn.”


Kom ik door acupunctuur van mijn pijn klachten af?
De acupunctuur- en/of kruidenbehandeling zal er altijd op gericht zijn om de doorstroming weer goed op gang te krijgen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de onderliggende oorzaak waardoor de stagnatie is ontstaan. In veel gevallen is het hierdoor mogelijk om pijnklachten op een goede manier te behandelen. Er wordt niet uitsluitend gewerkt aan de pijn maar vooral aan de onderliggende oorzaak.

In welke praktijk kan ik hiervoor terecht?
Voor de behandeling van pijn kunt u in de praktijken in Diepenveen, Elburg, Wezep en Zwolle terecht voor een afspraak.

Meer informatie?

Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

VERSTUUR